Created By:
Therése Söderström
Collecting for:
Prostatacancerfonden

Varje dag får 27 män prostatacancer och idag lever 85 000 män med diagnosen. Trots att det är så många som lever med prostatacancer är det tyst om sjukdomen. Prostatacancer är en sjukdom som man gärna inte talar öppet om. Prostatacancer har blivit förhållandevis eftersatt både när det gäller forskning och vårdens resurser. Väntetiderna i vården för prostatacancerpatienter är kraftigt eftersatta. Cancervården varierar kraftigt mellan länen. Den senaste rapporten från Socialstyrelsen visar till exempel att en patient som fått prostatacancer kan få vänta i över 8 månader för att få påbörja sin behandling vilket är helt förskräckligt och oacceptabelt. Det är nog så jobbigt att få veta att man drabbats av prostatacancer och sen bli tvungen att vänta på att få påbörja sin behandling. En väntan som är förenad med mycket ångest och oro. Det handlar om liv. Det handlar om död.

Vi har startat denna insamling och blogg, www.hejamorfar.blogg.se, för att stötta vår pappa och morfar i hans kamp mot sin prostatacancer. Den kommer också att handla om en annan kamp: Tough Viking, www.toughviking.se.

Tillsammans ska vi, tuffa vikingar, kämpa sida vid sida med morfar och andra som drabbats av prostatacancer. Den 30 augusti 2014 kommer vi att ställa upp i detta lopp på Gärdet i Stockholm - med blåa mustascher och med blåa band runt våra armar. Denna dag kommer vi också att överlämna en check till Prostatacancerförbundet. Ett resultat av den insamling vi just har startat.

Du har säkert också en pappa? En morfar eller farfar? Kanske är du en man eller har en man, en son, en bror, en vän eller en pojkvän i din närhet som du älskar. Någon som bor i ditt hjärta och som löper risken att drabbas av denna cancersjukdom som det fortfarande talas så lite om.

Snälla, hjälp oss med detta genom att skänka en slant via denna insamlingssida. Alla bidrag är viktiga. Tillsammans kan vi göra skillnad. Vi hoppas och tror på bidrag både från privatpersoner och företag. Vi kommer att synliggöra allas namn om inte annat önskas. När det gäller företag tackar vi för er logotype som vi kan lägga ut den på vår blogg, samt använda den på skyltar, tröjor etc.

Kontakta mig så berättar jag mer. Ni når mig, Therése, säkrast på tel 0708-23 83 81 eller på therese@rekordmedia.se.

Pappa och morfar... Vi älskar dig! Sida vid sida ska vi kämpa, inte sant? Hela vägen fram till målet. Aldrig ska vi ge upp. Och den 30 augusti ska du vara med oss på Gärdet, visst?

Du måste lova... Du betyder så mycket - du betyder allt!

Donate
30,002 kr
30%
0 Days left

Therése Söderström donated 1,100 kr

Recent activity

 • Elisabeth Möller

  Den 1/2 2005 dog min man i prostatacancer endast 59 år. Många år av saknad

 • Therése Söderström

  Hej Elisabeth, Barbro och Thomas! Tack alla för ert stöd och er omtanke. Det värmer. Ja, det är en fruktansvärd sjukdom... Som så många andra cancersjukdomar som drabbar barn, unga och vuxna. Det som skiljer prostatacancer från andra är kanske att den är så underprioriterad inom sjukvården. Den cancersjukdom som ökar mest men som får minst resurser. Att ens liv - eller död - dessutom ska avgöras av i vilket landsting man bor är bedrövligt och oerhört sorgligt. Sverige borde kunna bättre 2014! Har ni läst vår blogg: www.hejamorfar.blogg.se? Skrivandet fick ett abrupt slut i samband med att pappa dog - idag två månader sedan. Jag har dock lovat - mig själv och andra - att fortsätta att skriva om vad som hände och hänt sedan dess. Kram Therése

 • Therése Söderström

  Den 14 juni var pappas kamp över. Omgiven av de närmsta och inbäddad i kärlek somnade han stilla in på morgonen i sitt hem på Muskö. Vår kamp fortsätter... TACK för ditt/ert stöd! Kram Therése Söderström

 • Johanna Broth Johanna Broth donated 700 kr

  En sista donation innan överlämningen i morgon!!!

 • Anita Adolfsson Anita Adolfsson donated 300 kr

 • Lena Adolfsson Lena Adolfsson donated 300 kr

 • Anonymous User Anonymous User donated 1 kr

 • Gunnar Adolfsson Gunnar Adolfsson donated 800 kr

  Till minne av Hasse

 • Minnesgåvor via Prostatacancerförbundet Minnesgåvor via Prostatacancerförbundet donated 8,401 kr

 • Teréz Molnár-Curtis Teréz Molnár-Curtis donated 1,000 kr

  Tack för lek, tonårstider och en och annan åthutning på Granbacken. En sista hälsning från Therésès barndomskamrater Mia, Anna, Sussi och Teréz

 • Monica & Lennart Jonsson Monica & Lennart Jonsson donated 200 kr

  En sista hälsning från Monica och Lennart

 • Mikael, Lena, Johan och Andreas Åhfeldt Mikael, Lena, Johan och Andreas Åhfeldt donated 500 kr

  Till minne av Hans Söderström

 • Carl-Gösta & Anne-Helén Derkert Carl-Gösta & Anne-Helén Derkert donated 400 kr

  Till minne av Hasse i Prästgården

 • Svensk Röranalys AB, Stockholm Svensk Röranalys AB, Stockholm donated 3,000 kr

  Hälsningar från Stefan Eriksson

 • Familjen Backlund Familjen Backlund donated 200 kr

  Någonstans måste man ju börja och detta är verkligen rätt väg att gå. Att dessutom få äran att delta i Tough Viking känns underbart! Världens Bästa Familjen Söderström!

 • IG Passivhus Sverige Simone Kreutzer IG Passivhus Sverige Simone Kreutzer donated 1,000 kr

 • Anonymous User Anonymous User donated 300 kr

  Tänker på er alla! Med familjem Söderströms kraft, kreativitet och värme kan man nå långt. Håller tummarna för er. Vad fint att ni har varandra! Kram Terèz med familj

 • Sussi Lindblom Sussi Lindblom donated 300 kr

  Var nyligen upp hos min pappa i Enånger, när vi stod och tittade ut mot Siviksfjärden tänkte jag på Fam Söderström som också har anknytning till denna ort.

 • Karin Henning Karin Henning donated 200 kr

  Styrka, mod och kärlek - till er alla.

 • Jessica Ulriksson Jessica Ulriksson donated 200 kr

  <3

 • Annika Rådlund Annika Rådlund donated 200 kr

  <3

 • Jimmie Broth Jimmie Broth donated 550 kr

  Du är min morfar och Nemos gammelmorfar... En av de saker han och jag har gemensamt är att vi älskar dig! Kom igen nu morfar, nu KÖÖÖÖÖÖR vi!!!!

 • Lena Igemo Lena Igemo donated 500 kr

  utrota CANCER

 • Kerstin och Hasse Söderström Kerstin och Hasse Söderström donated 1,000 kr

  Vi tackar er alla för kärlek, värme och omtanke!Era insatser för oss och alla andra drabbade är helt fantastiska. Tillsammans ska vi kämpa - sida vid sida... Hälsningar från morfar Hasse och Kerstin